in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Kakav obrt: TikTok sada kopira Instagram!

Aplikacije i društvene mreže sve više počinju da izgledaju isto i da liče jedna na drugu

Do sada smo već navikli da vidimo kako Instagram kopira TikTok kada su u pitanju funkcije, ali u novom obrtu ipak se čini da TokTok sada kopira Instagram sa novom funkcijom pod nazivom “Photo Mode”.

Najnovije ažuriranje omogućava TikTok korisnicima da dijele veći broj fotografija u objavi, zajedno sa opisom do 2200 karaktera.

U blog objavi TikTok ističe da se nada da će Photo Mode, u kombinaciji sa nedavno proširenim brojem karaktera, omogućiti kreatorima da se bolje izraze i da se dublje povežu sa drugima.

Međutim, Photo Mode čini da For You Page djeluje više kao Instagram i na načine koji nisu toliko kreativni. Prema navodima medija, funkcija se od strane kreatora već koristi za dijeljenje starim mimova (meme) i drugog sadržaja koji je uobičajeno popularan na Instagramu, prenosi Engadget.

Zanimljivo je vidjeti da TikTok sada kopira Instagram, s obzirom na to da nedavni izvještaji sugerišu da TikTok i dalje u velikoj mjeri prednjači u odnosu na Instagram Reels, kada je u količina pregleda na dnevnom nivou.