in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Želite sakriti poruke od znatiželjnih očiju? Ne biste vjerovali koje sve opcije postoje

iPhone uređaji

Ako tražite više privatnosti na iPhoneu dok se dopisujete, postoji nekoliko jednostavnih metoda uz koje to možete postići.

Apple je u iPhone uveo skriveni album za povjerljive fotografije, ali i dalje nije razvio posebnu mapu za skrivene poruke. Na sreću, postoji niz jednostavnih ali učinkovitih metoda za skrivanje tekstualnih poruka na iPhoneu, objašnjava Makeuseof.

Isključite pregled podsjetnika

Ako nekome predate iPhone, sve informacije u podsjetnicima vidjet će se na ekranu – uključujući pristigle poruke. Vaš zaključani ekran također prikazuje sadržaj ako telefon ostavite na punjaču i odete negdje drugo. Pregled poruka možete isključiti u postavkama. Odite u Settings > Notifications i tamo birajte prikaži preglede Show Previews. na listi pronađite aplikaciju za dopisivanje i isključite prikaz poruka Show Previews > Never.

Isključite obavijesti za određene razgovore

Osobe blizu vas će vjerovatno opaziti ako se s nekim često dopisujete. Obavjesti je moguće sakriti na razini određenog kontakta, što znači da drugi neće znati kad se s nekim dopisujete tokom cijelog dana.

Koristite nevidljivu tintu

iMessage omogućava slanje poruka među iPhoneima koje se na prvi pogled ne mogu vidjeti. Riječ je o efektu ‘nevidljiva tinta’ koji tekst pretvara u zamuljane tačkice koje se prikažu na pet sekundi nakon što ih pritisnete.

Da biste ih aktivirali, napišite poruku i dugo držite ikonu za slanje. Vidjet ćete opciju za nevidljivu tintu na koju povucite prstom i nakon toga pritisnite Send.

Koristite Screen Time kako biste aplikaciju Messages zaključali lozinkom

Face ID možete koristiti kako biste dikektno zaključali aplikaciju Messages, ali tu u pomoć dolazi Screen Time.

Ako prvi put koristite Screen Time, odite u Settings > Screen Time > Turn On Screen Time i dodajte lozinku pritiskom na ‘Koristi šifru za Vrijeme upotrebe ekrana’ odnosno Use Screen Time Passcode. Riječ je o lozinki koja je jedinstvena i nema veze sa lozinkom telefona.

Nakon toga zaključajte aplikaciju Messages teko da odete u Ograničenje aplikacija, odnosno App Limits i skrolajte do jedne minute i birajte ‘Dodaj’, odnosno Add.

Vaše će poruke biti zaključane posebnom lozinkom nakon jedne minute svakodnevnog korištenja.