in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Netflix otkazao popularnu seriju: Nema druge sezone

Pad broja korisnika primorao je Netflix na neke nepopularne poteze

Netflix je izvijestio da je u prvom kvartalu 2022. godine prvi put zabilježio pad broja korisnika. I u drugom kvartalu tekuće godine američka kompanija je zabilježila pad broja korisnika, ali ni približno onako kako se to očekivalo.

Pad broja korisnika primorao je Netflix na neke nepopularne poteze, od promjene politike dijeljenja šifri, pa do ukidanja nekih naslova. Sada je otkriveno da je Netflix otkazao još jednu popularnu seriju, nakon samo jedne sezone.

Kako prenosi Deadline, serija First Kill, koja je svoj debi imala u drugoj sedmici šestog mjeseca ove godine, nije bila prihvaćena među Netflix korisnicima onako kako se to očekivalo, te navodno nije zabilježila brojke koje su joj bile potrebne da dođe do snimanja druge sezone.

Ova informacija dolazi unatoč veoma respektabilnim brojevima gledanosti serije u prvih nekoliko sedmica. First Kill je imala 30,3 miliona gledanih sati u prva tri dana prikazivanja i 48,8 miliona sati u prvoj sedmici prikazivanja, što je bilo dovoljno za visoko treće mjesto, iza popularnih serija Stranger Things i Peaky Blinders.

Međutim, očito da u narednim sedmicama serija nije imala takvu gledanost kao na početku, što je dovelo do toga da Netflix okonča ovaj projekat.

Serija First Kill zasnovana je na istoimenoj kratkoj priči autora VE Schwaba i radi se o reimaginaciji Romea i Julije Williama Shakespearea. Serija prati Juliette Fairmont, vampirku iz jedne dinastije vampira. Približavajući se svom 16. rođendanu, Juliette, koja je život do 16. godine provela koristeći tablete za krv, otkriva da pilule gube svoju efikasnost i da se mora suočiti sa svojim prvim ubistvom, što ne želi uraditi.

Stvari se dodatno komplikuju dolaskom nove djevojke u grad, Calliope Burns, prenosi TechRadar.