in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

AI dobio zadatak izrade selfija “s kraja svijeta”

Kako će izgledati posljednji selfie snimljen neposredno uoči apokalipse?

Kako će izgledati posljednji selfie snimljen neposredno uoči apokalipse? To vjerovatno nikada nećemo otkriti, ali umjetna inteligencija DALL-E, koju je razvila organizacija OpenAI, pokazuje nam kako bi mogle izgledati posljednje selfie fotke koje će snimit influenceri na kraju ljudskog postojanja.

Jedan korisnik TikToka po imenu Robot Overloards, iskoristio je mogućnosti davanja instrukcija DALL-E AI-u prirodnim jezikom, pa mu je rekao da pokaže kako on misli da će izgledati posljednje selfie fotke u historiji čovječanstva.

AI je potom izradio slike u kojima se prikazuje faca nesretnog influencera uz prikaz događaja koji bi mogao dovesti do opće katastrofe po naše postojanje. Rekli bismo da je sebi DALL-E zaista dao oduška, pa je kraj svijeta zamislio kao katastrofu izazvanu nekim kozmičkim događajem poput udara kometa ili planeta, eksplozije nuklearne bombe, sunčeve baklje, pa čak i najezde zombija.

Shodno tome, posljednji influenceri s fotićima u rukama, izgledaju kao stvorenja iz noćnih mora, jer se na njihovim licima već vide prve posljedice katastrofičnih događanja, a svima je u očima jasno vidljiv ogroman strah, prenosi portal Vidi.

Iskreno se nadamo da ovo samo reprezentira maštovitost i umjetničku kreativnost umjetne inteligencije.