in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Dvojnik Keanua Reevesa vraća se na Facebook: Vratio profil, sud presudio u njegovu korist

Sudskom odlukom naloženo je “Facebooku” da u roku od pet dana ponovo aktivira njegov nalog i da isplati Marcosu Jeevesu 770 funti

Brazilac Marcos Jeeves izgleda identično kao holivudski glumac Keanu Reeves. Obzirom da mu je nalog na Facebooku suspendovan prije dvije godine, sud je presudio u korist dvojnika kojem će biti isplaćena odšteta.

Marcos Jeeves, izgleda skoro identično kao glumac, a to je učio kada je imao 17 godina. Iako u početku nije mislio da zarađuje na osnovu svog izgleda, odluku je promijenio kada je izgubio posao na naftnom tankeru. Društvenu mrežu Facebook koristio je u promotivne svrhe, pa je stekao mnogo pratilaca. Ipak, Facebook je odlučio da suspenduje njegov nalog.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marcos Jeeves (@marcosjeeves)

Markos je podnio tužbu protiv Kompanije “Facebook” i poslije dvije godine uspio je da povrati profil na sudu u Rio de Janeiru.

Sudskom odlukom naloženo je “Facebooku” da u roku od pet dana ponovo aktivira njegov nalog i da isplati dvojniku 770 funti. Ako u predviđenom roku “Facebook” ne isplati Markosu određenu sumu, onda će morati da plaća na dnevnom nivou po 31 funtu.

– Bila je to dvogodišnja borba. Kada su me prepoznali kao dvojnika, Facebook mi je uklonio profil za manje od tri mjeseca. Bilo je mnogo lažnih profila koji su se predstavljali kao ja i od fanova su tražili novac. Lažni profili su ostali online – istakao je dvojnik.

Marcos Jeeves ima profil na Instagramu gdje redovno objavljuje fotografije. Na toj društvenoj mreži trenutno ima više od 170.000 pratilaca.