in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Tvorac popularne igre Pokémon Go pokreće vlastitu društvenu mrežu

Ova vijest je stigla samo dan nakon što je kompanija otkazala čak nekoliko projekata

Niantic, proizvođač jedne od najpopularnijih igara na svijetu, Pokemon Go-a, napravio je društvenu mrežu za svoje igre koja samo što nije izašla. Aplikacija, koja je izvorno najavljena u maju, nosi naziv Campfire i posljednjih nekoliko mjeseci je u fazi testiranja s Ingress igračima. Početno uvođenje bit će dostupno za “odabrane grupe Pokémon Go igrača tokom ljeta”, najavili su iz kompanije.

Temelj aplikacije Campfire je mapa koja uključuje informacije o obližnjim događajima i aktivnostima u igri, što teoretski olakšava pronalaženje ljudi s kojima se može igrati ili dogovor susreta s prijateljima. Aplikacija uključuje alat za razmjenu grupnih i privatnih poruka u igri, pa će biti moguće, na primjer, poslati prijatelju u DM lokaciju za napad kako bi se olakšalo okupljanje. Također, moguće je dodavanje oznake na lokacije, kako biste potakli obližnje igrače da dođu ako se nešto zanimljivo događa.

Iako se ideja o društvenoj mreži usmjerenoj na Niantic može činiti suvišnom s obzirom na već postojeću gomilu aplikacija za razmjenu poruku, ako uzmemo u obzir na koliko igara kompanija radi, ovo se čini zapravo kao smislen potez. Uz Pokémon Go i Ingress, Niantic također ima Pikinim Bloom, zajedno s igrama u razvoju kao što su virtualni ljubimac sim Peridot i upravo najavljena košarkaška igra NBA All World, piše The Verge.

Ipak, ova vijest je stigla samo dan nakon što je kompanija otkazala čak nekoliko projekata, uključujući prethodno najavljene Transformers: Heavy Metal. Također, tvrtka je otpustila više od 80 zaposlenika, nakon što su projekti visokog profita poput Harry Potter: Wizards Unite i Catan:World Explorers ugašeni nakon ne baš sjajnih lansiranja.