in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Resident Evil Re:Verse možda ipak bude objavljen

Igra je prošle godine jednostavno nestala

Resident Evil Re:Verse možda ipak izađe ove godine, uprkos tome što je Capcom nije pomenuo nakon nekoliko odlaganja.

Prema Gematsu nalogu na Twitter-u (ispod), Re:Verse verzija pravljena za Google Stadia-u – PvP igra koja je originalno trebala da se pojavi kad i Resident Evil: Village – ocijenjena je od strane evropskog odbora PEGI.

Iako Capcom još nije potvrdio kada tačno igra izlazi, osim ”ove godine”, kada igra dobije ocjenu to znači da je predstavljena relativno kompletna verzija i objava vjerovatno nije daleko.

Verzije za PlayStation 4, Xbox One, i PC su dobile rating gotovo godinu dana ranije (7. maja), ali tada se i dalje vjerovalo da će igra doći istog dana kada i Resident Evil: Village. Iako ništa nije zvanično potvrđeno, ove aktivnosti možda makar znače da se radi na Re:Verse-u.

Igra je prvi put najavljena januara prošle godine, a nakon toga je pomjerena za tri mjeseca, odnosno ljeto 2021. Dva mjeseca nakon prvobitno planiranog datuma objavljivanja, Capcom je u julu rekao da igra neće stići pre 2022. godine. Iako je developer obećao da će nastaviti da se javljaju sa novim ažuriranjima, praktično ništa nije objavljeno od posljednjeg pomjeranja.

I dalje ne djeluje da će ova priča imati sretan kraj, pa čak iako dobijemo igru.