in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Meta najavila novi VR Headset, ali ne za igre, već za posao

Ovog puta nema igranja

Facebook-ova matična kompanija Meta najavila je novi Headset za virtualnu stvarnost moćniji od Meta (ranije Oculus) Quest dvojke – s tim da je namijenjen za posao, a ne za igre.

„Ove godine ćemo predstaviti Headset višeg ranga (od Oculus Quest 2), pod kodnim nazivom Project Cambria, koji će biti više fokusiran na upotrebu na poslu i na kraju zameniti vaš laptop ili radnu postavku“, rekao je Zuckerberg.

„Ovaj premium uređaj će imati poboljšanu ergonomiju i punu boju kroz mješovitu stvarnost kako bi se virtualna stvarnost neprimjetno spojila sa fizičkim svijetom“, nastavio je on.

„Također ugrađujemo praćenje očiju i lica kako bi vaš avatar mogao da uspostavi kontakt očima i izraze lica, što dramatično poboljšava vaš osjećaj prisustva.

Zuckerberg je obećao da će više detalja o projektu Kambrija biti otkriveno u narednim mjesecima, ali je jasno stavio do znanja da je trenutni fokus kompanije: metaverzum.

Razne kompanije, uključujući Fortnite developer Epic Games, izrazile su interesovanje za metaverzum, ali koncept je još uvijek u ranoj fazi sa različitim investitorima koji imaju različite ideje, prenosi IGN.

Međutim, nije sve u digitalnom prostoru, budući da će Metina prva maloprodajna radnja, smještena u stvarnom svijetu (konkretno u Kaliforniji) biti otvorena sljedećeg mjeseca.