in , ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Poznati leaker otkrio kada bi mogao stići Sony PlayStation VR2

Sony

Sony je prvu verziju PlayStation VR-a predstavio još krajem 2016. godine i od tada japanska kompanija nije predstavljala njegova nasljednika.

Logično, jer se čekalo predstavljanje nove generacija PlayStationa, u vidu PlayStationa 5. Kako je PlayStation 5 predstavljen krajem 2020. godine, tako se već neko vrijeme očekuje i predstavljanje nove generacije VR-a – Sony PlayStation VR 2. Sada poznati leaker prenosi neke detalje o mogućem vremenskom okviru predstavljanja.

Sony je početkom ove godine najavio planove za izdavanje druge verzije PlayStation VR-a, dok je mjesec dana kasnije kompanija otkrila i dizajn. Međutim, Sony nikada nije objavio datum predstavljanja, niti uopće vremenski okvir kada bi PlayStation VR2 mogao biti predstavljen. Međutim, pretpostavka je bila da će se to desiti do kraja ove godine. Ipak, poznati leaker prenosi nešto drugačije informacije.

Ross Young iz Display Supply Chain Consultants-a izvještava da će PlayStation VR2 biti predstavljen tek sljedeće godine. Nije poznato je li Sony zapravo i imao izvorni plan da VR2 predstavi sljedeće godine ili je izvorno trebao biti predstavljen ove godine, pa će doći do kašnjenja. U tom smislu, može se očekivati da Sony zajedno sa VR2 predstavi i Pro inačicu PlayStationa 5 – PlayStation 5 Pro.

PlayStation VR2 dizajniran je za rad sa PlayStationom 5, koristeći USB-C kabel. Taj kabel će prenositi 4K HDR slike na 90 Hz ili 120 Hz. U odnosu na VR iz 2016. godine, VR2 će imati dosta šire vidno polje od 110° i mnogo oštriju sliku zahvaljujući dva OLED ekrana sa rezolucijom od 2000 x 2040 piksela.

DSCC predviđa ogroman skok prodaje VR-a ubuduće, kako Appleovog, o kojem se neko vrijeme priča, tako i Sonyjevog, prenosi GSMArena.