in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Apple i Netflix povukli ponude za snimanje biografskog filma o Will Smithu

Nakon incidenta

Već nekoliko dana internet je zaokupljen šamaranjem na dodjeli Oskara i čini se da se stvari još ne stišavaju. Will Smith je napravio neočekivan potez i čini se da će ga to koštati na nekim poljima. Apple TV+ i Netflix su se povukli iz borbe za biografski film o Will Smithu nakon što je glumac ošamario komičara Chrisa Rocka na dodjeli Oskara.

Apple i Netflix bili su među nekoliko kompanija koje su bile u utrci da osiguraju prava na biografski film o Will Smithu, koji će biti sniman na osnovu njegove autobiografije objavljene 2021. godine, a koja je zabilježila impresivne rezultate prodaje. Međutim, The Sun izvještava da su obje ove velike kompanije povukle svoje ponude za film.

“Netflix i Apple+ tiho su povukli svoje ponude za biografski film o Will Smithu i umjesto toga će sredstva usmjeriti ka novim glumcima”, navodi izvor.

Navodno je rad sa Smithom postao “rizičan posao” nakon kontroverze na dodjeli Oskara. Ona je počela kada je smith uletio na binu na dodjeli Oskara i ošamario Rocka nakon što se komičar šalio na račun njegove supruge, Jade Pinkett Smith.

Na pomenutoj ceremoniji dodjele Oskara, Smith je osvojio Oskar za najboljeg glumca za ulogu u filmu “King Richard”, nadmašivši, između ostalih, i Denzela Washingtona kao glavnog liga u Appleovom filmu “Tragedija Macbetha”.

Nakon što je prvo pravdao svoj postupak govorom nakon dodjele nagrade, Smith se kasnije izvinio sa svoje postupke i ponudio je ostavku u Akademiji. Smith bi uskoro trebao biti angažovan na Appleovom filmu “Emancipation”, ali nastavak snimanja ovog filma je odgođen zbog trenutne pandemije koronavirusa.

Osim toga, Apple je bio među nekoliko kompanija koje su tužene zbog navodnog seksualnog uznemiravanja koje se desilo tokom snimanja filma, navodi Apple Insider.