in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Na pomolu iPhone bez ikakvih izreza na ekranu?

Nekoliko godina do prošle Apple je iPhone uređaje isporučivao sa istim zubom pri vrhu ekrana

Prošle je godine Apple, konačno, napravio promjenu, doduše manju, jer iPhone 13 modeli imaju manji zub u odnosu na prethodne modele. Dosadašnje glasine o iPhone 14 seriju ukazuju na to da će Apple totalno izbaciti zub i umjesto njega na ekran implementirati pilulu i rupicu. Jučer stiže jedan izvještaj o iPhone 15 seriji po pitanju zuba.

The Elec prenosi informaciju da Apple ima krajnji cilj da napravi ekran iPhone koji neće imati nikakvih izreza, te da kamera i Face ID budu ispod ekrana. Već smo vidjeli neka rješenja ovog tipa kod ZTE-a, Xiaomija i Motorole. Je li vrijeme da Apple napravi iPhone bez ikakvih izreza na ekranu?

U izvještaju se prenosi da Samsung Display i OTI Lumionics razvijaju novu generaciju UD (under display) kamere koja će prvi put biti predstavljena sa Samsung Galaxy Z Fold 5 telefonom sljedeće godine, da bi poslije ona trebala biti i na Appleovom iPhoneu 15 Pro, koji bi trebao biti predstavljen u jesen 2023. godine.

Navodno je Samsung u partnerstvu sa kompanijom OTI Lumionics kako bi razvili novu generaciju materijala za uzorkovanje organske katode (CPM) koji omogućava otvaranje mikroskopskih prozirnih prozora u slojevima katode i OLED piksela. To dovodi do toga da ekran bude potpuno transparentan, što će omogućiti Appleu da svoje Face ID senzor sakrije ispod ekrana.

Dok je ostalo još mnogo vremena do predstavljanja iPhone 15 serije, prije nekoliko dana procurio je CAD render iPhonea 14 Pro, koji otkriva veliku promjenu na ekranu. CAD renderi koje je prenio 91mobiles ukazuju na to da iPhone 14 Pro neće imati zub kakav su imali iPhonei prethodnih nekoliko godina. Renderi otkrivaju da se na ekranu telefona nalaze rupica i pilula, što je do sada neviđena kombinacija.

Šuška se da će samo Pro modeli imati pilulu i rupicu, dok će ostala dva modela zadržati zub.