in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Problemi na Appleovim serverima ostavili hiljade korisnika bez mnogih aplikacija

Jučer je Apple imao veliki problem koji je trajao više od četiri sata. Raduje to što je problem riješen

Američka kompanija imala je jučer ozbiljnih problema sa serverom koji su uzrokovali prekid rada nekih najvažnijih aplikacija iz App Storea. Počevši nekad od 17.00 sati, jučer su iOS korisnici širom svijeta, od Sjedinjenih Američkih Država, Japana, Kine, Australije pa do Evrope, počeli izvještavati o prekidu rada nekih aplikacija, preko stranice DownDetector. App Store, iCloud i Apple Music prvi su prestali s radom, a nakon njih sa radom je prestao i AirDrop.

Nakon toga, problem je nastao i sa aplikacijama Apple Pay, Apple Maps, iMessage, Apple Fitness Plus, Apple Arcade, Apple Business Menager, iTunes, Apple Find my iPhone i dr. Aplikacija Siri je funkcionisala, ali je zahtjeve obrađivala znatno sporije nego što je to uobičajeno.

Iz Applea su nakon nekog vremena za portal TechRadar potvrdili ovaj problem, ali nisu ponudili objašnjenje. Vjerovatno nikada nećemo ni saznati šta je bio razlog ovog problema, ali raduje što je Apple problem riješio, iako mu je trebalo poprilično mnogo vremena. Očigledno je da se desio ozbiljan propust.

Nakon izvjesnog vremena aplikacije su ponovo proradile, ali čitav proces oporavka trajao je čak 4 sata. Korisnici su nakon toga počeli izvještavati da se sve vratilo u normalno stanje, s tim što su još neko kraće vrijeme aplikacije bile sporije, prenosi TechRadar.