in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Livestream moderatori od sada i na Instagramu!

Društvene mreže

Korisnici Instagrama koji vole prenositi sadržaj uživo, konačno će dobiti mogućnost dodavanja moderatora koji će moći prijavljivati uvredljive komentare, uklanjati gledatelje s prijenosa te im ograničavati komentiranje ako je to potrebno.

Live Moderator opcija može se dodijeliti dodirom na tri tačke na traci za komentare tokom prijenosa uživo. Tamo se, naime, mogu odabrati moderatori s popisa predloženih računa ili se pak može koristiti traka za pretraživanje ako korisnik želi nekoga tko nije prethodno predložen.

Kako prenosi The Verge, Instagram na ovaj način želi privući više kreatora da prenose sadržaj uživo na platformi. Osim Live Moderator opcije, ističe se i činjenica da su korisnicima još prošle godine omogućili da unovče svoje livestreamove.

Podsjetimo, Live opcija, odnosno prenošenje sadržaja uživo, na Instagramu je od 2016. godine, a kompanija je tek sad odlučila omogućiti postavljanje moderatora. Riječ je, dakle, o mogućnosti koju već odavno imaju platforme poput YouTube, Twitcha, pa čak i Facebooka.