in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Rusija najavljuje: “Obustavit ćemo aktivnosti Facebooka i Instagrama ako su tačni navodi”

Izvještaj Reutersa

Rusija najavljuje odlučne mjere, ukoliko se ispostavi kao tačan izvještaj Reutersa da Meta na svojim platformama odobrava pozivanje na nasilje nad Rusima.

Rusija će obustaviti aktivnosti kompanije “Meta platforms”, matične kompanije Facebooka i Instagrama, ako se pokaže kao istinit izvještaj Reutersa da će svojim korisnicima u nekim zemljama dozvoliti da pozivaju na nasilje nad Rusima i ruskim vojnicima, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Ne želimo da vjerujemo u izvještaj Reutersa, u to je jednostavno previše teško povjerovati”, izjavio je Peskov novinarima, a prenosi agencija Reuters.

“Nadamo se da to nije tačno, jer ako je tačno, onda će to značiti da moramo da preduzmemo najodlučnije mjere za okončanje aktivnosti ove kompanije”, kazao je Peskov.

On je naveo i da je Rusija u više navrata tražila od Zapada da izvrši pritisak na Kijev “kako bi prestao da ubija sopstveni narod”.

“Rusija je konstantno govorila Zapadu o svojim zabrinutostima oko Ukrajine, ali nije dobila nikakve odgovore. Rusija je konstantno ponavljala da se ne osjećamo sigurno, da osjećamo da smo u opasnosti, ali Zapad nije htio da nam da bilo kakve odgovore”, poručuje portparol Kremlja.

Najavio je i da će ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarati u Moskvi sa bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom o situaciji u Ukrajini i zapadnim sankcijama.