in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Kako hobby dronovi pomažu Ukrajini?

Što tačno rade dronovi?

Ministarstvo obrane Ukrajine zatražilo je od građana Kijeva koji posjeduju osobne dronove da ih posude vojsci kako bi pomogli u nadgledanju grada tokom ruske invazije, navodi se u Facebook objavi objavljenoj 25. februara.

“Posjedujete li dron? Posudite ga iskusnim pilotima na korištenje! Znate li upravljati dronom? Pridružite se zajedničkoj patroli 112 odvojene brigade grada Kijeva!”, stoji u Facebook objavi.

Dronovi pomažu Ukrajini

“Zašto ovo radimo? Nemamo drugog izbora. Ovo je naša zemlja, naš dom”, rekao je Denys Sushko, voditelj operacija u kompaniji industrijskih dronova DroneUA za novinsku agenciju. Prije rata, Sushkova kompanija pružala je usluge i dronove poljoprivrednicima i energetskim kompanijama.

“Pokušavamo koristiti apsolutno sve što može pomoći u zaštiti naše zemlje, a dronovi su izvrstan alat za dobivanje podataka u stvarnom vremenu”, objasnio je Sushko te dodao: “Trenutno u Ukrajini nitko nije ravnodušan, svako radi šta može.”

Što tačno rade dronovi?

Osobni (hobby) dronovi omogućuju ukrajinskim snagama da dobiju sliku iz zraka i tako zaobiđu razne prepreke koje trenutno ograničavaju njihov pogled. To može pružiti ključne informacije o lokaciji ruskih vojnika, a pritom može otkriti i ranjive jedinice i linije opskrbe, piše Interesting Engineering.

U konačnici, to omogućuje bolje planiranje strategija i složenije taktike, a dronovi se također mogu iskoristiti i za upozorenja na približavanje neprijateljskih snaga kako bi civili znali kamo i kada pobjeći.