in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Riot Games će donirati prihod od prodaje batte pass propusnica u igrama za pomoć Ukraijini

Gaming

Riot Games je tokom vikenda najavio da će odgovoriti na pozive svoje zajednice za pružanje pomoći tijekom trenutne krize u Ukrajini. Do 12. marta, ovaj kreator video igara donirati će sav prihod ostvaren od battle pass propusnica u igrama Valorant, Legends of Runterra, Teamfight Tactics i Wild Rift, a također donirat će i prihode od prodaje novih Bee skinova u League of Legends, za pomoć Ukrajini.

Osim toga, Riot je najavio da će donirati i milion dolara pomoći humanitarnoj organizaciji Liječnici bez granica, poljskom Crvenom križu i Međunarodnom medicinskom korpusu.

“Sav prihod prikupljen od donacija Riota i prikupljenih sredstava igrača direktno će humanitarno podržati Ukrajinu i druga pogođena područja”, poručili su iz kompanije, a prenosi Engadget.

Riot Games se pridružuje rastućem popisu gaming kompanija koje doniraju za pomoć Ukrajini. Istog dana, Activision Blizzard, objavio je da zaustavlja prodaju svojih igara u Rusiji te da će također uputiti donacije humanitarnim organizacijama koje pomažu Ukrajini.