in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Sony planira State of Play za ovaj mjesec

Događaj možda već bude najavljen ove sedmice

Kruže glasine da Sony Interactive Entertainment planira da održi ovog mjeseca njihovu digitalnu prezentaciju State of Play.

Nekoliko izvora je u razgovoru sa Game Reactor-om reklo da se za ovu nedjelju planira strim State of Play događaja, ali da je SIE morao da promijeni planove zbog situacije u Ukrajini.

”Neki developeri koji trebaju da prezentuju igre tokom ovog događaja, čak i neki iz PlayStation Studios-a su nas pitali da odložimo planove jer ne žele da skrenu pažnju sa užasnih stvari koje se trenutno dešavaju,” izjavili su predstavnici Sony-a.

Bilo da je State of Play pomjeren za sedmicu ili dvije, možemo gotovo biti sigurni da ćemo nove informacije o PlayStation igrama videti ovog mjeseca. Ekskluzive koje dolaze na Sony ove godine su God of War Ragnarök, Final Fantasy 16, Forspoken, Ghostwire: Tokyo i druge igre.

PlayStation planira da mijenja i kako njihove pretplatničke usluge funkcionišu, a prema izvorima njihova verzija Game Pass-a trenutno nosi naziv ”Project Spartacus”.

Prošli State of Play stream nas je pripremio za novi Gran Turismo 7, a dosta smo razočarani da su u igru došle mikrotranskacije nakon izlaska.