in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Videoigra God of War stiže na male ekrane!

Novi projekt

Amazon Prime Video će potencijalno proširiti svoju liniju TV serija tako što će ekranizovati jednu od najpopularnijih video-igara God of War.

Prema Deadline-u, Prime Video je u pregovorima sa PlayStation-om da prilagodi God of War kao TV seriju. Kreatori i izvršni producenti Expanse-a Mark Fergus i Hawk Ostby, kao i producent The Wheel of Time Rafe Judkins žele da se pridruže adaptaciji.

Ako projekt bude finaliziran, God of War će se pridružiti video igrama The Last of Us i Twisted Metal kao najnovijim PlayStation ekskluzivama koje su prešle na male ekrane. Pored njih tu su i druge vodeće igre prilagođene velikom ekranu kao što su Uncharted i predstojeći film Ghost of Tsushima, prenosi IGN.

Međutim, The Last of Us ide na HBO, dok je Twisted Metal predviđen za Peacock.

Ali God Of War neće biti jedina Amazonova adaptacija video igre. Amazon Studios trenutno razvija Fallout TV seriju kreatora Westworld-a sa Waltonom Gogginsom u glavnoj ulozi, a Mass Effect TV serija je takođe postavljena za Prime Video.

God of War je PlayStation ekskluziva, ali će serija vjerovatno pokušati da iskoristi popularnost najnovije inkarnacije serije Santa Monica Studios. U seriji glumi Kratos, bivši Spartanac koji vodi rat protiv grčkih bogova. Nakon završetka originalne trilogije, Kratos je započeo novi život u Skandanaviji gdje se susreće sa novim skupom nordijskih bogova i nevoljama koje dolaze sa njima.

God of War je bio hvaljen od strane kritike prilikom lansiranja i bio je jedan od najuspješnijih ponovnih pokretanja franšize u posljednje vrijeme. Nastavak God of War: Ragnarok bit će objavljen kasnije ove godine za PlayStation 4 i PlayStation 5. Nastavak će nastaviti nordijsku sagu i naizgled zaključiti priču o Kratosu i njegovom sinu Atreusu.

Amazon se u međuvremenu bavi velikim žanrovskim adaptacijama i trenutno priprema jednu od najvećih ikada.