in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Viralni hit otkrio ‘tajno dugme’ na stražnjoj strani iPhonea koji se može koristiti za više stvari!

TikTok

Na stražnjoj strani iPhonea nalazi se skriveno dugme, pokazao je to viralni hit na TikTok-u.

Iako je ta opcija korištenja u Apple telefonu već godinama, novi video donio je svijest o tome većem broju ljudi. Više od milion korisnika pogledalo je samo jedan video koji slavi novu (staru) opciju, a koja upozorava da ljudi pogrešno koriste svoj iPhone ako ga maksimalno ne iskorištavaju.

Opcija, nazvana Back Tap, zapravo je u telefonu kao opcija pristupačnosti, dizajnirana da ljudima pruži veću kontrolu nad svojim telefonom i može se koristiti za gotovo sve. Aktivira se dodirom dva ili tri puta na stražnjoj strani telefona, u istom području kao i Apple logo. Mora se postaviti unutar postavki, ali se tada može koristiti za pokretanje gotovo svega što telefon može učiniti, prenosi Independet.

To uključuje otvaranje aplikacija, fotografiranje ili uključivanje lampice. Ali uključuje i daleko kompliciranije procese, kada se koristi u kombinaciji s Appleovim prečicama.

Sve što ova opcija zahtijeva je relativno novi iPhone koji je ažuriran na iOS 14 softver, koji je izašao u septembru 2020. Opcija se može uključiti otvaranjem aplikacije Postavke. Tamo kliknite opciju “Pristupačnost”, a zatim opciju “Dodir”, gdje bi se trebala prikazati postavka “Back Tap”.

Zatim možete kliknuti postavke dvostrukog ili trostrukog dodira i odabrati s dugog popisa različitih funkcija koje se mogu uključiti ili isključiti dodirom.

Nakon što je to učinjeno, dva ili tri puta dodirivanje stražnje strane telefona trebalo bi izvršiti odabranu radnju.

@ellyawesometech Back Tap is an insane hidden iPhone feature! 🤭😳 #iphonetips #iphonetricks #apple #techtok #tech #ellyawesome ♬ original sound – ellyawesometech