in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Escape verzija: Ubisoft radi na vatrogasnoj igri kojoj je tema požar u katedrali Notre-Dame

Dokumentarna drama

Riječ je o VR escape igri, temeljenoj na istoimenoj dokumentarnoj drami Jean-Jacquesa Annauda, koja će igrače staviti u ulogu pariške vatrogasne brigade koja pokušava spasiti čuvenu katedralu od požara koji je izbio 2019. godine.

Ovo jednosatno iskustvo vodit će igrače kroz događaje od 15. aprila 2019. godine, kada je plamen gotovo uništio Notre-Dame. Ubisoftu nije strana suradnja s katedralom, budući da se njezin detaljni model pojavljuje u Assassin’s Creed Unity te u kratkom imerzivnom VR iskustvu Notre-Dame de Paris: Journey Back in Time.

Tokom produkcije filma Notre-Dame on Fire, Annaud se obratio Ubisoftu kako bi mu pomogli oživiti to iskustvo.

“Znao je da samo posebno vezani za Notre-Dame. Pretpostavljam da je zato došao k nama, mislim da nije htio nikoga drugog”, izjavila je Deborah Papiernik, potpredsjednica Ubisofta za poslovne i strateške saveze.

Njihovi pregovori započeli su početkom 2021. godine i odlučeno je da, budući da je film planiran za izdavanje u martu 2022. godine, Ubisoft stvori samo jednosatno iskustvo bijega jer zbog manjka vremena ne može napraviti “punopravnu igru”, piše IGN.

Kao i svaka druga escape igra, svodi se na zagonetke i suradnje s vašim suigračima. Ideja je da prođete kroz katedralu, tražite relikvije i izborite se protiv vatre te tako spasite Notre Dame prije nego što vrijeme istekne. Ubisoft je imao pristup scenariju filma i blisko je surađivao s Annaudom i njegovim timom kako bi ovu viziju oživio.

Film će se početi prikazivati u francuskim kinima početkom marta, a Ubisoftova VR igra će postati dostupna širom svijeta otprilike u isto vrijeme.

Ovo je još jedan primjer koji pokazuje koliko se Ubisoft oslanja na povijesni aspekt za svoje igre i iskustva te koliko je posvećen da u Assasin’s Creed igricama omogući igračima da saznaju više o vremenskim razdobljima u kojima se igre odvijaju.