in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

YouTube uvodi veliku promjenu: Brojni korisnici zbunjeni zbog ove odluke

Podrška za NFT

Izvršna direktorica YouTubea Susan Wojcicki ove je sedmice najavila nove opcije koje pripremaju za najpopularniji videoservis na svijetu, a koje bi trebale omogućiti još nove prilike za zaradu kreatorima i, naravno, samoj kompaniji.

Naglasila je kako je prošla godina pokazala važnost i popularnost kripta, NFT-a i decentraliziranih autonomnih organizacija, što predstavlja nezamislivu priliku za još jaču povezanost kreatora i njihovih fanova.

Iako nije objasnila konkretne načine na koji namjeravaju iskoristiti tu priliku, Wojcicki kaže kako je fokus YouTubea uvijek na širenju ekosustava s ciljem pomoći kreatorima u kapitaliziranju rastućih tehnologija poput NFT, uz nastavak jačanja i poboljšana iskustva za kreatore i fanove tog njihovog servisa.

Kako će kompanija implementirati NFT u sam YouTube, trenutno nije poznato, ali kako navodi TechSpot, ono što se čini izgledno jest da bi kreatori putem Googleova videoservisa mogli prodavati NFT-a direktno svojim fanovima i pratiteljima.

Jedna od mogućnosti jest da će Google pokrenuti vlastiti platformu za prodaju NFT-a putem koje bi se kreatori povezivali s fanovima, no mogli bi koristiti i postojeća rješenja poput OpenSea. Kakav je potencijal ovog tržišta najbolje govore podaci iz prošle godine prema kojem je ono vrijedilo čak 27 milijardi dolara te je jasno kako će se ta cifra samo povećavati i dalje.