in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ne znate kako “ušutkati” Google? Donosimo smjernice!

Hej Google!

Google se već neko vrijeme radi na brzim frazama, ali ih je na nekim uređajima počeo uvoditi tek u oktobru 2021. Opcija omogućuje korisnicima da izvedu određene radnje bez izvikivanja riječi poput “Hej Google”. Nekoliko primjera uključuje mogućnost prihvaćanja poziva bez napora jednostavnim izgovaranjem “odgovori” ili utišavanjem alarma izgovaranjem “stop”.

Opseg ove naredbe “stop” sada se proširuje i na Google asistenta. Ako glasovni asistent previše priča, jednostavno izgovaranje riječi “stop” će ga odmah ugasiti – nije potrebno pozivati asistenta. Opcija će također raditi čak i ako nemate omogućen Continuation Conversation.

Ova je funkcionalnost posebno korisna ako slučajno aktivirate Asistenta ili ako je odgovor na vaš upit malo duži nego što je potrebno — kao što je često slučaj s tim previše detaljnim očitanjima vremena.

Međutim, postoji kvaka. Čini se da ova naredba “stop” Google Assistant za sada radi samo na pametnim ekranima i zvučnicima. Ovo će se, nadamo se, uskoro promijeniti ako je Google bude dovoljno dobar da blagoslovi pametne telefone, tablete i više uređaja s tom opcijom.

Također nema službenih naznaka da se ova funkcija može pokrenuti izgovarajući “stop” na drugim jezicima osim na engleskom. Ali to je razumljivo s obzirom na to da je opcija brzih fraza još uvijek u ranoj fazi razvoja, no riječ je dovoljno jednostavna pa ne bi predstavljalo problem da i ostane samo na engleskom jeziku, prenosi Gizmochina.