in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

(VIDEO) Zvijezda društvenih mreža dijeli novac beskućnicima: Mnogi misle da se na ovaj način želi samo proslaviti

Njegove snimke su prikupile na desetke miliona pregleda

Korisnik TikToka Peter Bond slavu na ovoj društvenoj mreži pronašao je snimkama na kojima beskućnicima dijeli novac. Njegove snimke podijelile su korisnike interneta. Jedni ga hvale, drugi ga uporno kritiziraju.

Peter Bond zvijezda je TikToka. Na toj novoj društvenoj mreži, koja je u kratkom roku zaludila mlade, ali i one starije, svakodnevno objavljuje snimke na kojima pomaže beskućnicima novčanim donacijama. Dok ga jedni hvale, drugi ga optužuju da se na ovaj način samo pokušava proslaviti.

Kako prenosi Mirror, njegove snimke su prikupile na desetke miliona pregleda.

On tvrdi kako koristi ovu platformu kako bi “pomogao ljudima koji su u teškoj situaciji”

Najpopularniji video, koji je pregledan više od 12 miliona puta, pokazuje kako TikToker prilazi beskućniku na cesti i daje mu novac, skriven u ambalaži hrane. Na početku snimke Peter ispituje beskućnika o životu na ulici te mu govori da mu je donio nešto za jesti. Zatim mu je pružio ambalažu od hamburgera u kojoj se nalazilo 300 dolara u novčanicama od jednog dolara. Peter mu je zatim poručio da uživa i brzo otišao prije nego što mu je čovjek u suzama uopće stigao zahvaliti.

“Ne možeš pomoći svima, ali svi mogu pomoći nekome”, napisao je ovaj mladić u opisu svoje objave.

Mnogi korisnici su brzo u komentarima hvalili Petera i njegovu odluku da na ovaj način pomaže beskućnicima.

“Pravim ove snimke kako bi potaknu druge da naprave isto i pomognu nekome. Razgovarao sam s nekim beskućnicima o snimanju ovakvog sadržaja, gdje radimo dobra djela. Niko od njih se nije bunio. Rekli su mi da im je puno gore kad neko samo prođe pokraj njih, kao da ne postoje, kao da nisu ljudi… Planiram nastaviti raditi ovakav sadržaj, a pozivam i sve druge da pokažu svoju humanu stranu i pomognu onima koji žive na ulicama”, rekao je mladić za kraj.

Ima i puno onih koja ga optužuju da pokušava postati slavan preko leđa beskućnika.

“Realno, ovo radiš samo kako bi sebe ispromovirao. Niko ti ne brani da im pomažeš, ali kad sve to snimaš, a onda na tome i zarađuješ. Ti si običan lažnjak”, piše mu dio publike.

@pterbondA beautiful night, indeed 🙂♬ original sound – Peter Bond 🇵🇭