in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Otkrivena Dark Souls 3 ranjivost omogućava hakerima da kontrolišu čitav računar

Gaming

Opasna ranjivost otkrivena je u Dark Souls 3 igri, a može se iskoristiti od strane hakera za kontrolu korisnikovog računara.

Ranjivost izlaže riziku samo PC gamere, koji igru igraju online, a potencijalno može da utiče na Dark Souls, Dark Souls 2 i predstojeći Elden Ring, prenosi Verge.

Od objave postojanja pomenute ranjivosti, serveri različitih Dark Souls igara su ugašeni, dok se problem ne riješi. Blue Sentinel, mod koji je zajednica kreirala protiv varanja u Dark Souls 3 igri, u međuvremenu je dobio zakrpu koja mu omogućava zaštitu od RCE (remote code execution) ranjivosti.

RCE predstavlja jednu najopasnijih ranjivosti. Omogućava hakerima da daljinski pokrenu maliciozni kod u okviru korisnikovog računara, čineći nepopravljivu štetu, a potencijalno mogu i da ukradu osjetljive informacije.

FromSoftware i Bandai Namco su se tokom vikenda pozabavili ovim problemom, a na Twitteru je objavljeno da su PvP serveri za Dark Souls: Remastered, Dark Souls 2 i Dark Souls 3 privremeno ugašeni, kako bi se timu omogućilo da istraži probleme.

Dodaje se da ovo utiče samno na PC igrače – oni koji Dark Souls igraju na PlayStation ili Xbox konzolama i dalje imaju online pristup.