in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Fortnite je ponovo dostupan iPhone korisnicima

Fortnite se vraća na iOS, ali neće biti dostupan preko App Store prodavnice

Putem GeForce Now gaming servisa kompanije Nvidia, mobilni korisnici na iOS i Android platformama će moći da igraju Fortnite, preko cloud gaminga.

Igrači sada mogu da se registruju za pristup zatvorenom beta testu za novu opciju Fortnite mobilne igre. Fortnite nije bio igriv na iOS uređajima od avgusta 2020. godine, kada je izbačen sa App Storea. Epic Games, developer Fortnitea, je odbio da plaća Appleu naknadu od 30% za kupovine u okviru apliakcije. Nakon što je Apple izbacio Fortnite iz svoje prodavnice, Epic je tužio kompaniju za monopol, prenosi TechCrunch.

U septembru prošle godine, sud je odlučio da Apple ne može da zabranjuje developerima da dodaju linkove za alternativne oblike plaćanja, koji nisu u okviru App Storea. S druge strane, sud je odlučio i da se u ovom slučaju Apple nije ponašao monopolski, kako je tvrdio Epic.

Ni Apple ni Epic nisu bili zadovoljni ovom odlukom, na koju su se obje kompanije žalile.

Pored toga, Tim Sweeney – izvršni direktor Epic Gamesa je i dalje veoma negativno raspoložen kada je u pitanju Apple, tako da je za sada neizvjesno da li ćemo Fortnite ikada vidjeti u zvaničnom iOS obliku za App Store.