in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Slučajno ste zatvorili tab? Imamo rješenje!

Postoji način kako da vratite prethodno otvoreni tab

Prilikom rada u Google Chromeu vrlo se često događa da u brzini greškom pogasimo otvoreni tab. Ponekad znamo koja je stranica bila otvorena pa kad se slučajno pogasi njen tab, koristimo adresnu traku ili se opet vraćamo na web tražilicu kako bi istu ponovno otvorili.

Nešto je kompliciraniji postupak kad smo tokom surfanja slučajno otvorili zanimljivu stranicu ili kad nismo zapamtili njen naziv. Svima je sigurno poznat i trenutak kad smo nakon dugog istraživanja konačno našli stranicu sa željenim informacijama i onda se dogodi da slučajno pogasimo tab, a ne sjećamo se kako smo do nje došli. U tom slučaju moramo se vraćati u historiju pregledavanja od tog dana i uočiti istu na popisu.

Google Chrome, kao i ostali web preglednici, omogućuje brzo otvaranje tabova i prozora koje ste nedavno zatvorili.

U trenutku kad se određeni tab zatvori, potrebno se samo smjestiti u prostor trake za tabove te kliknuti desnom tipkom miša. Od dostupnih opcija potrebno je kliknuti na „Reopen closed tab“. Nakon toga otvorit će se zadnji tab koji ste imali otvoren. Ako isti postupak nastavljate ponavljati, otvarat će se tabovi prema redoslijedu kojim ste ih pogasili. Prečac za provođenje iste naredbe otvaranja taba je CTRL+SHIFT+T.

Treba reći da ista opcija nažalost nije dostupna u Chromeovom Incognito modu. Chrome u tom slučaju odmah zaboravlja na prethodno otvorene tabove, prenosi Pcchip.