in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

YouTube dobio zanimljivu opciju!

Promjene i u dizajnu

Početkom mjeseca otkriveno je da će YouTube za Android dobiti novi dizajn, a sve to u skladu sa novim Androidom 12. Sada je ova aplikacija i za Android i za iOS dobila novu nadogradnju, koja sa sobom donosi opciju koja je inače sastavni dio aplikacija za slušanje muzike, kao što su YouTube Music, Spotify i dr.

Naime, najnovija Android i iOS nadogradnja popularne aplikacije za gledanje videozapisa sa sobom donosi kontrole slušanja za sve videozapise.

Ovo je itekako značajna nadogradnja na YouTube, a kontrola slušanja dolazi sa uobičajenim skupom kontrola: reprodukcija, pauza, prethodni i sljedeći videozapis, a tu su i tipke za premotavanje videozapisa 10 sekundi unatrag ili unaprijed. Također, na kontroli slušanja nalazi se i tipka za lajkanje i spremanje videozapisa u neku svoju playlistu, a tu je i tipka kojom možete mijenjati brzinu reprodukcije videozapisa.

Inače, YouTube će dizajnerski pratiti Android 12 sistem, a s njime i Material You opciju. Tako će nova aplikacija YouTube dobiti potpuni redizajn tipki s jasnim okvirima koji će biti zaobljeniji, kao nikada do sada. Čitav Android 12 i sve Googleove prateće aplikacije, kao što su Telefon, Kalendar, Kalkulator i drugi, već su dobile promjene dizajna, pa u tom smislu ni YouTube nije izuzetak.

Ipak, novi dizajn YouTube ne prikazuje da njegove boje prate pozadinsku sliku, ali moguće je da YouTube u skorije vrijeme dobije više promjena. Naravno, to se odnosi na dizajn, a u smislu funkcija aplikacije tu ne bi trebalo doći do većih promjena, osim gore navedene nove opcije za kontrolu slušanja, koja je već tu i na Androidu i na iOS-u, prenosi GSMArena.