in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Ovo su korisnici dugo čekali: Na Google Play Store stižu velike promjene

Nova verzija

Insajderi otkrivaju da je radna verzija novog Play Storea za PC vrlo slična modernoj verziji storea na Android uređajima

Googleov Play Store na smartfonima izgleda solidno, ali njegova internetska verzija izgleda kao da je već odavno trebala dobiti redizajn. Kompanija je, izgleda, ovo odlučila popraviti – ako je vjerovati insajderima. Android Police tvrde da su u posjedu slika novog Play Storea za web koji je puno sličniji modernoj verziji aplikacije za Android.

Google će bočni izbornik, izgleda, zamijeniti navigacijom pomoću četiri tipke i velikim čistim listama aplikacija sa foršpanima od igara koji se pokreću sami od sebe.

Aplikacije će se unutar storea moći filtrirati po raznim uređajima, a ako želite doći do vaše kolekcije aplikacija ili iskoristiti poklon karticu, opcije su prebačene u izbornik sličan onom kojeg dobijete kad na internetskoj verziji Googlea kliknete na svoju profilnu sliku.

Izgled redizajnirne prodavnice, doduše, nije finalan. Android Police tvrde da je redizajn pronađen na korejskoj verziji Play Storea te da Google još nije poslao službeni komentar, zaključuje Engadget.