in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Digitalni novac: Gradonačelnik New Yorka želi uvesti Bitcoin kao regularno sredstvo plaćanja

Kako će se plaćati porez?

Novoizabrani gradonačelnik New Yorka, Eric Adams, objavio je na Twitteru da želi da mu njegove prve tri gradske plaće budu isplaćene u Bitcoinu, kako bi podržao industriju kriptovaluta i pokazao da je i više nego dobrodošla.

Naravno, tako nešto neće biti lako izvedivo jer se postavlja niz pitanja na koja još nije odgovoreno. Ima li gradska financijska služba Bitcoine i, ako nema, kako će ih kupiti i opravdati u gradskoj blagajni? Također, postavlja se pitanje i kako će se u tom slučaju plaćati porez?

Ipak, bez obzira na to hoće li se to zaista dogoditi ili ne, Adams je poslao jasnu poruku kakvi su njegovi planovi kao gradonačelnika, a to je uvođenje kriptovalute u gradske financije.

Adams nije jedini koji želi uvesti kriptovalute kao regularno sredstvo plaćanja. Francis Suarez, gradonačelnik Miamija, izrazio je slične želje. Naime, oba gradonačelnika žele da njihovi gradovi postanu centri decentraliziranih valuta. Adams je obećao da će se pozabaviti problemima koji usporavaju prihvaćanje investicija u kriptovalutama, dok je Suarez pružio podršku projektu naziva MiamiCoin, koji bi trebao omogućiti građanima da investiraju kriptovalute u gradski sustav. Uz to, nada se da će jednog dana gradske poreze biti moguće platiti u Bitcoinima, piše The Verge.

Miami je trenutno u prednosti nad New Yorkom, s obzirom na to da je Blockchain.com svoje sjedište nedavno preselio iz New Yorka u Miami. Kao i kod svih političkih obećanja, djela govore puno više od riječi pa je vjerovatno da akcije spomenuta dva gradonačelnika neće imati puno utjecaja na ekonomije gradova kojima upravljaju.