in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Potrebna vam je zamjena ekrana na iPhone 13? Apple ima dobre vijesti za vas!

Apple ipak omogućuje zamjenu ekrana na iPhone 13 bez gubitka Face ID-a

Apple će uvesti novo ažuriranje za seriju iPhone 13 koje će omogućiti izmjenu ekrana bez gubitka Face ID-a.

Stručnjaci za popravak ubrzo su nakon izlaska iPhonea 13 otkrili da bi zamjena ekrana na telefonu pokvarila Face ID, osim ako se mali kontrolni čip ne ukloni s originalnog ekrana te premjesti na novi. Proces je prilično težak i čini jednu od najčešćih vrsta popravaka neovisnih mobilnih servisa prilično zamornim.

S druge strane, ovlašteni servisi za popravke Apple uređaja imaju pristup ograničenom softverskom alatu koji omogućuje zamjenu ekrana bez gubitka Face ID-a.

The Verge izvještava kako bi tome uskoro trebao doći kraj, odnosno da će Apple izbaciti ažuriranje kojim će omogućiti zamjenu ekrana bez potrebe za prijenosom mikrokontrolera.

iFixit je ranije izvijestio kako je uklanjanje spomenutog mikrokontrolera toliko teško da je za njega potreban mikroskop kako bi se to izvelo kako spada, a kad ažuriranje dođe nezavisne radionice će konačno moći odahnuti.

Nažalost, Apple još nije objavio tačan datum izlaska ažuriranja.

Bez obzira na to, cijela ova priča postavlja pitanje, zašto se funkcija Face ID uopće morala pokvarila, ako bi se to moglo lako izbjeći nečim tako jednostavnim kao što je podešavanje softvera. Poznato je da Apple progresivno ograničava mogućnost popravke na iPhoneima, a taj potez je bio iznenađenje.

Najvjerovatnije objašnjenje za to moglo bi biti nastojanje američke vlade da ojača pravila ‘prava na popravak’, a svi mi smo im zahvalni na tome.