in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Jedan od najjeftinijih: Objavljene ključne specifikacije Samsung Galaxy A13 5G telefona

Otkriveni novi detalji

Kompanija Samsung uskoro bi trebala predstaviti Samsung Galaxy A13 5G. Ovaj će telefon stići kao nasljednik prošlogodišnjeg Samsung Galaxy A12 telefona, koji je predstavljen u jedanaestom mjesecu. Nedavno smo prenijeli rendere ovog telefona, a sada su osvanule i njegove ključne specifikacije.

Leaker Anthony na svom Twitter profilu otkrio je ključne specifikacije ovog telefona. Tako on prenosi da će telefon biti pogonjen MediaTek-ovim Dimensity 700 čipsetom, koji će stići u kombinaciji sa 4 GB, 6 GB i 8 GB radne memorije (RAM-a) i 64 GB, odnosno 128 GB prostora za unutrašnju pohranu (ROM).

Ovaj leaker dalje prenosi da će telefon biti opremljen IPS LCD ekranom dijagonale 6,48“ Full HD + rezolucije. Pri vrhu ekrana naći će se kapljica s prednjom kamerom, ali nisu otkrivene pojedinosti o ovom senzoru. Na desnoj bočnoj strani telefona nalazi se skener otiska prsta, a iznad njega je tipka za kontrolu glasnoće. Na donjem bridu telefona nalazi se rešetka zvučnika, USB-Type C utor za punjenje i sinhronizaciju, mikrofon i 3.5 mm priključak za slušalice, prenosi GizmoChina.

Na zadnjoj strani telefona naći će se glavni senzor kamere od 50 MP, a pridružit će mu se i ultraširoki senzor od 5 MP, te senzor za dubinu od 2 MP. Ispod poklopca telefona naći će se baterija kapaciteta 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje od 25 W.

Telefon bi trebao biti dostupan u crnoj, bijeloj, crvenoj i plavoj boji. Što se tiče cijene, navodno bi cijena Samsung Galaxy A13 5G telefona trebala biti 249 američkih dolara, te će u tom smislu telefon biti najjeftiniji Samsungov 5G telefon.