in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

TikTok preskočio YouTube po prosječnom vremenu gledanja

… U SAD-u i Velikoj Britaniji

Statistike koje su nedavno objavljene pokazuju u kolikoj mjeri raste popularnost TikToka. Novi izvještaji donose informaciju kako svaki korisnik u SAD-u i UK-u pojedinačno provodi u prosjeku više vremena na TikToku nego na YouTubeu.

Iako YouTube i dalje uvjerljivo drži vodeće mjesto u ukupno provedenom vremenu na servisu jer općenito ima jako veliki broj korisnika, TikTok širi mogućnosti društvenih mreža i streamanja te bilježi intenzivni rast. YouTube trenutno ima mjesečnu brojku od dvije milijarde korisnika, a procjene govore kako se TikTok trenutno nalazi na brojci od jedne milijarde korisnika mjesečno, što je veliki rast u odnosu na podatke od prošle godine gdje se spominjao podatak od 700 miliona.

Tvrtka App Annie koja se bavi bilježenjem podataka i statistika o aplikacijama izradila je ovaj izvještaj za Android pametne telefone bez da je uključila podatke o Kini gdje je TikTok, poznat kao Douyin, daleko najpopularnija aplikacija. Brojke su, stoga, kod TikToka vjerovatno i mnogo veće, a to svakako potvrđuje i statistika za 2020. godinu po kojoj je upravo TikTok najviše puta preuzeta aplikacija i time je preskočila Facebook.