in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Vozači Tesla automobila moći će zatražiti pristup beta testiranju autonomne vožnje

Full Self Driving

Tvrtka Tesla je počela s uvođenjem Full Self Driving beta testa koji korisnicima omogućuje da isprobaju autonomnu tehnologiju prije njenog šireg objavljivanja. Međutim, niko neće tek tako dobiti testni kod, a Elon Musk je napomenuo da će Tesla sedam dana “procjenjivati ponašanje u vožnji” kako bi smanjili šanse za sudar.

Kako piše piše Engadget, ovakav potez bi mogao povećati pojavu beta verzija za potpunu samoupravljačku vožnju i pomoći Tesli da poboljša sustav za šira izdanja. Upravo pokrenuta FSD 10.1 beta stigla je kao proba, no budući softver bi mogao biti potpuniji i prije doći do šire javnosti, piše Engadget.

Ipak, nisu svi oduševljeni brzom ekspanzijom Tesline Full Self Driving usluge. Nova čelnica Nacionalnog odbora za sigurnost prometa, Jennifer Homendy, nedavno se pridružila drugim istomišljenicima kritizirajući Teslu za neodgovoran marketing za FSD tehnologiju koja bi mogla dovesti do opasnnog zloupotrebljavanja. Također, tvrdila je da Tesla ne reagira na službene preporuke za poboljšanja.

Beta zahtjevi mogu pomoći Tesli da postigne svoje ciljeve ranije, ali neće riješiti pitanje sigurnosti FSD-a i toga trebaju li kupci testirati poluautonomne opcije na javnim cestama.