in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Pasoš kao dokaz: Tinder kreće s verifikacijom dokumenata kako bi spriječili “catfishing”

Catfishing

Catfishing je jedan od najvećih problema na “dating” aplikacijama, odnosno web stranicama. Tinder se odlučio s tim uhvatiti u koštac.

Svako ko koristi Tinder ili neku sličnu dating aplikaciju, voli vidjeti da ga je aplikacija “uparila” s potencijalno kompatibilnim partnerom. Jedini problem je što ne znate je li taj “partner” stvarna osoba, bot ili se neko treći pretvara da je određena osoba, a zapravo nije. Ovo zadnje je tzv. “catfishing”. Zato će se Tinder uhvatiti rješavati taj problem, a jedan od načina za to je “ID verification”, odnosno verifikacija putem osobnog dokumenta (lična karta, vozačka dozvola, pasoš …).

Tinder objavio rat “catfishingu”

Tinder je vrlo otvoren dating servis, koji redovno svoje planove i ideje objavljuje javno. Tako su i “ID verifikaciju” najavili putem Tinder Newsrooma. Treba napomenuti da Tinder nije jedini dating servis s ovim problemom. Imaju ga apsolutno svi. Problem je što pojedinci koriste tuđe i lažne slike, te imaju zavaravajuće detalje. S time zavaravaju ljude i lažno se predstavljaju. kako navodi Pcchip, riječ je o “catfishingu” i to se treba ubrzo riješiti.

Ako jednom ili dva puta naiđete na takav problem, velika je šansa da ćete napustiti dating platformu. To naravno nije u interesu onima koji stoje iza te platforme.