in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Windows 11 u startu bez podrške za Android aplikacije

Podrška izostala

Kada je krajem šestog mjeseca ove godine Microsoft predstavio novu verziju svog operativnog sistema za računare – Windows 11, najviše pažnje i oduševljenja izazvala je najava Microsofta da će Windows 11 doći s podrškom za izvođenje Android aplikacija. No, čini se da će svi ti koji su se obradovali, morati pričekati neko vrijeme da ta opcija bude dostupna.

Iako je Microsoft dugo tvrdio da će Windows 10 biti posljednja verzija Windowsa, ipak su nedavno predstavili i njegova nasljednika, a to je Windows 11. Uz neke manje promjene koje se odnose na dizajn korisničkog sučelja, Windows 11 kao veliku novinu donosi i podršku za Android aplikacije, pa će tako Windows 11 podržavati izvođenje Android aplikacija, a iz Microsofta su naveli da će se aplikacije moći preuzimati preko aplikacije Amazon trgovina.

Ipak, svi oni koji su željno iščekivali da 05. oktobar 2021. godine, kada će Windows 11 krenuti službeno na računare, isprobaju kako je to koristiti Android aplikaciju na Windowsu, morat će pričekati još neko vrijeme. Naime, jučer je Microsoft u svojoj najavi Windowsa 11 naveo da podrška za Android aplikacije neće biti dostupna odmah. Ova će opcija, ipak, u mjesecima iza predstavljanja biti dostupna Insider korisnicima.

Kada je riječ o ostalim novim opcijama koje će sa sobom donijeti nova Windows verzija, iz Microsofta navode da će one biti dostupne u prvom stabilnom izdanju, a to se prije svega odnosi na novi meni Start, novi dizajn korisničkog sučelja, poboljšanja vezana za igre i sličnp, navodi GSM Arena.