in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

SpaceX lansirao u svemir pošiljku koja sadrži hranu, robotsku ruku i mrave

Hrana za astronaute

Tvrtka SpaceX u nedjelju je lansirala prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS) pošiljku u kojoj su, između ostalog, mravi, avokado, sladoled i robotska ruka.

Isporuka koja bi trebala stići u ponedjeljak je 23. koju tvrtka SpaceX vlasnika Elona Muska obavlja za NASA-u u nešto manje od deset godina.

Falcon raketa lansirana je iz NASA-inog svemirskog centra Kennedy na Floridi kako bi podigla Dragon kapsulu koja nosi više od 2.170 kilograma zaliha i eksperimenata. U kapsuli se nalazi i svježa hrana za astronaute svemirske stanice, uključujući limun, avokado pa čak i sladoled.

Također, Girl Scouts su poslali mrave, račiće i biljke potrebne za eksperimente, dok su znanstvenici sa Sveučilišta Wisconsin-Madison poslali sjeme male cvjetnice koja se koristi u genetskim istraživanjima. Uz to, uzroci betona, solarnih ćelija i drugih materijala također će biti podvrgnuti bestežinskom stanju.

Kako prenosi AP, Dragon kapsula nosi i eksperimentalnu robotsku ruku jedne japanske start-up tvrtke koja će pokušati spojiti predmete u orbiti i obavljati druge svakodnevne poslove koje obično obavljaju astronauti. Prva ispitivanja bit će obavljena unutar svemirske stanice.