in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Android 12 donosi opciju upravljanja pametnim telefonom pomoću facijalnih ekspresija!

Accessibility

Android već godinama koristi aplikacijsko programsko sučelje poznato kao Accessibility koje je namijenjeno developerima za izradu aplikacija i alata koji unaprjeđuju iskustva pristupa korisničkom sučelju pametnog telefona.

Android Accessibility Suite predstavlja cijelu skupinu aplikacija i dodataka za pristup koji pomažu u upotrebi pametnih telefona te uključuju kategorije kao što su razni oblici čitanja teksta s ekrana, tzv. „switch-based“ input sistemi (npr. koriste pokrete ili gestikulacije) te sistemi temeljeni na glasovnim naredbama. Ovi korisni alati često su namijenjeni osobama s invaliditetom, ali njihova primjena može biti i za sve korisnike koji žele na drugačiji način upravljati svojim pametnim telefonom.

Najnovije ažuriranje Android 12 beta verzije donosi novi element za upotrebu na pametnom telefonu poznat kao „Camera Switch“ koji je dio „Switch Accessa“, alata koji omogućuje interakciju s Android uređajem bez korištenja ekrana. „Switch Access“  je inače dostupan putem izbornika „Settings“ (“Postavke“) gdje se skrolanjem dolazi do opcije „Accessibility“ („Pomoćna funkcija“).

Android 12 donijet će mogućnost davanja raznih naredbi na pametnom telefonu putem facijalnih ekspresija. „Camera Switch“ je zapravo alat koji omogućuje da se pametnim telefonom upravlja samo s pokretima lica, očiju ili usta, navodi Pcchip.