in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Facebook Messenger slavi deseti rođendan: Stižu nove opcije!

Najavili nove opcije

Popularna aplikacija dobila je nekoliko rođendanskih trikova, ali i dalje nema riječi o automatski aktiviranim enkriptiranim razgovorima ili integraciji s WhatsAppom.

Facebookova prva aplikacija za dopisivanje slavi deseti rođendan, a kompanija je sve odlučila upriličiti ubacivanjem nekoliko novihopcija, uključujući one rođendanske, piše Engadget.

Messenger je tako dobio rođendanske verzije već postojećih funkcija poput soundmojija za rođendane, AR efekata, naljepnica, tema za razgovore i drugih sličnih efekata. Korisnici također slavljenicima (pravim ljudima, ne Facebooku) mogu poslati novac putem Facebook Payja koji je tehnički ista stvar kao standardni Facebook Pay, samo sa rođendanskom estetikom.

Aplikacija također ubacije novu vrstu mini igara oblikovanih u ankete. Opcija skupini omogućava odlučivanje o vickastim anketama koje članove pitaju ko bi u skupini najvjerovatnije propustio let ili borio se protiv zombija. Ovi sljavljenički efekti dostupni su svim korisnicima aplikacije.

Pored rođendanskih eskapada, Facebook je u Messenger ubacio i povezivanje fraza i animacija, efekt na koji smo navikli u iMessageu.