in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Dva sata igranja videoigara sagorijeva kalorija kao hiljadu trbušnjaka

Novo istraživanje

Gameri koji profesionalno igraju videoigre u prosjeku troše 210 kcal na sat, pokazao je eksperiment tvrtke Stakester koja omogućava igranje igara za novac. Žene pritom troše više kalorija nego muškarci.

Igranje videoigara podrazumijeva sjedenje za kompjuterom ili konzolom, pa se generalno ne smatra pretjerano velikom fizičkom aktivnošću. Naprotiv, mnogima je asocijacija na sjedenje i igranje isključivo debljanje, ali da to ne mora biti tako (ako se ne konzumira fast food i slična hrana), pokazalo je istraživanje tvrtke Stakester.

Oni se inače bave profesionalnim igranjem, pa su svoje klijente povezali na uređaje koji im prate fizičku aktivnost, primarno otkucaje srca i znojenje, za vrijeme igranja.

Ovo je istraživanje pokazalo kako se za vrijeme igranja itekako sagorijevaju kalorije. U prosjeku ispitanici su u jednom satu igranja sagorjeli između 210 i 236 kcal, s time da su žene trošile više kalorija nego muškarci.

U konačnici podaci su pokazali da u dva sata igranja dinamičnih igara kao što su FIFA ili Warzone muškarci sagorijevaju u prosjeku 420, navodi Bug, a žene 472 kilokalorije, što je otprilike ekvivalentno fizičkom naporu pri izvođenju oko hiljadu trbušnjaka.