in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Baterija pametnog sata na pogon znoja: Traje i do 20 sati!

Pogledajte video!

Znanstvenici sveučilišta Nanyang Technological University iz Singapura razvili su sićušnu bateriju veličine od samo 0,8 kvadratnih inča koja je integrirana na znojnicu od specijalnog tekstila, koja iz znoja nositelja može stvarati napon od 4,2 V i od samo 2 mililitra znoja omogućiti vašem pametnom satu ili fitness narukvici 20 sati rada.

Pored toga, za razliku od konvencionalnih baterija, ne sadrži nikakve toksične hemikalije ili teške metale, što je čini ekološki prihvatljivom.

Tkanina znojnice ima dobra upijajuća svojstva, što bateriji pruža konstantan priliv energije, čak i ako stopa znojenja nositelja varira.

“Naša tehnologija prelazi veliku prepreku u dizajnu nosivih uređaja”, navodi autorica znanstvenog rada i profesorica materijalnih znanosti Pooi See Lee.

Znanstvenici su prvo demonstrirali potencijal svog uređaja prskajući ga umjetnim ljudskim znojem, otkrivši da bi mogao generirati napon od 3,57 V.

Zatim su ga testirali na stvarnoj osobi koja je nosila bateriju oko zgloba dok je 30 minuta vozila sobni bicikl, kao što možete vidjeti u ovom videu.