in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Moguće upravljanje telefonom smiješkom i namigivanjem?

Moguće je!

Novi Googleov operativni sistem za pametne telefone Android 12 donosi brojna poboljšanja i nadogradnje, a u posljednjoj izdanoj beti je primijećena jedna posebno zanimljiva opcija. Beta testeri s portala XDA Developers na svojim su Pixel telefonima dobili opciju pod nazivom Camera Switches koja korisnicima omogućuje upravljanje telefonima facijalnim izrazima.

To se u osnovi odnosi na to da ćete moći pokretati brojne opcije svog Android telefona facijalnim izrazima na sličan način kao što to danas činite glasovnim komandama.

Za sada pokretanje raznih aplikacija i opcija možete aktivirati s nekoliko facijalnih izraza, koji uključuju otvaranje usta, smješkanje, podizanje obrva i gledanje prema lijevo, desno i gore, ali za očekivati je da će ih Google u budućnosti proširiti na mnoge druge grimase.

Camera Switches koristi prednju kameru telefona kako bi ustanovio gledate li u ekran i prepoznavao facijalne izraze, a slike se ne pohranjuju ili šalju Googleu jer se sve odvija na samom uređaju, objašnjavaju iz Googlea.