in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Postrojenje za rudarenje Bitcoina je odgovorno za zagrijavanje jednog jezera?

Finger Lakes

Jedna stara termoelektrana pretvorena je u postrojenje za rudarenje Bitcoina. Zgrada je smještena u regiji Finger Lakes u američkoj državi New York, u blizini jezera koje se, prema tvrdnjama mještana, zagrijalo od kada se zgrada koristi za rudarenje Bitcoina.

Mještani koji žive u blizini tvrde da je jezero toplije nego prije, s obzirom na to da postrojenje dnevno izbaci oko 400 litara vode koja služi za hlađenje uređaja. Temperatura vode koja se ispušta u jezero nerijetko prelazi 40 stepeni C, tako da je voda u jezeru pod stalnim utjecajem tih događanja.

Kako piše Futurism, zadnjih godinu i pol dana, Greenidge Generation LLC, koji je u vlasništvu tvrtke Atlas Holding, koristi postrojenje za rudarenje Bitcoina. Kritičari tvrde da to ne ugrožava samo lokalne ekosustave, već da takvi pogoni u atmosferu svakodnevno ispuste velike količine ugljičnog dioksida.

Stručnjaci tvrde da je ovo živopisna ilustracija toga kako rudarenje kriptovaluta može utjecati na životnu sredinu. Već se neko vrijeme ističe da globalno rudarstvo godišnje troši više energije od nekih razvijenih zemalja.

Jeff Kirt, izvršni direktor Greenidgea, tvrdi kako “utjecaj postrojenja na okoliš nikad nije bio bolji”.

Ipak, mještani nisu zadovoljni i vide postrojenje kao prijetnju lokalnom okolišu.Toplija voda u jezeru znači cvjetanje toksičnih algi koje mogu stvoriti velike probleme za lokalnu populaciju riba i kompletan ekosustav.