in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Srbija prvak Europe u PES-u, osvojili su eEuro 2021

Esports

Pobjedom nad Poljskom u finalu, predstavnici Srbije osvojili su europsko prvenstvo u igri eFootball PES 2021.

Prošle godine Euro 2020 nije održan, ali održala se zato esport verzija natjecanja – eEuro 2020 u PES-u 2020. Tada su finale igrali Italija i Srbija, a iz tog su susreta kao pobjednici izašli predstavnici Italije. Ove se godine održao eEuro 2021 i Srbi su sada uspjeli otići do samog kraja – postali su prvaci Europe u PES-u.

Dvojac Stefan “Kepa_PFC” Slavković i Marko “ASR_ROKSA” Roksić u finalu su kroz četiri utakmice zabilježili tri pobjede nad Poljskom. Druga je utakmica unijela malo neizvjesnosti pobjedom Poljske 2-1 u zadnjim minutama, ali u sljedeće dvije utakmice Srbija je klinički završila turnir pobjedama 3-1 i 3-0.

Iako su predstavnici Srbije eEuro 2021 osvojili zajedničkim snagama, veći dio zasluga za to ipak se može pripisati Marku Roksiću koji je u polufinalu ostvario dvije pobjede za redom protiv reprezentacije Francuske, porazivši usput trostrukog svjetskog prvaka u PES-u. Bilo je to finale prije finala, kako su komentirali i voditelji programa, prenossi Hcl.hr.

Roksić je osim toga na turniru postigao najveći broj pogodaka (u jednoj je utakmici Grcima utrpao čak devet komada) te je u drugoj utakmici finala zabio potencijalno najljepši gol prvenstva prekrasnim lobom.

Za osvajanje eEura 2021 srpski je dvojac dobio novčanu nagradu od 40 hiljada eura.