in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Angry Birds 2 stigao na AppGallery

Dostupna je ponovo

Angry Birds, uspješna mobilna igrica koja je preuzeta više od 4,5 milijardi puta širom svijeta, dolazi na AppGallery i rastućoj Huaweijevoj globalnoj publici donosi jedinstveno iskustvo igranja

Debitirajući igrom Angry Birds 2, kompjuterski studio Rovio poziva korisnike da okupe jato ptica kako bi pobijedili svoje neprijatelje i spasili jaja. Svoje vještine mogu trenirati vježbajući praćkom, zahvaljujući kojoj će se uspinjati na bodovnoj top listi.

I dok je igrica Angry Birds daleko poznata po tome što je mobilni uređaj ustoličila kao održivu igraću platformu, Angry Birds 2 je pokrenula popularnost brenda, pružajući korisnicima klasičnu akciju i istinsko iskustvo Angry Birdsa na još višem nivou.

Ovo je prva Rovio igra koja je dostupna na AppGalleryju, dok je film baziran na igrici već dostupan na platformi za video sadržaj Huawei Video. Osim samog igranja igre, Huawei korisnici uskoro će moći i personalizirati svoje telefone koristeći Huawei Themes koji prikazuju Angry Birds 2 brending. Korisnici koji imaju Huawei pametne satove i narukvice, moći će preuzeti Angry Birds 2 maskice za satove.