in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Twitch platforma ponudila preko 350 novih oznaka

Gaming

Twitch je svjestan da je iznevjerio neke marginalizirane zajednice pa je odlučio poduzeti nekoliko koraka kojima će potaknuti veću inkluzivnost na svojoj platformi.

Najpopularnija streaming platforma za gaming sadržaj odlučila je dodati preko 350 oznaka (tagova) kanala koje odražavaju širok spektar zajednica, uključujući one za spol i seksualnu orijentaciju, etničku pripadnost, sposobnosti i status veterana. Uskoro će biti dovoljno pretražiti oznaku kako bi pronašli streamove koji se podudaraju sa sadržajem kojeg tražite.

Nove oznake bi trebale postati dostupne tokom ove sedmice, piše Engadget.

Iz Twitcha navode da su surađivali s organizacijama poput GLAAD-a i AbleGamera-a kako bi razvili adekvatne oznake. Web stranica će također prihvatiti UserVoice prijedloge i pregledavat će najpopularnije prijedloge svake sedmice kako bi ih kasnije mogla dodati. I da, Twitch je svjestan da bi trolovi mogli zloupotrijebiti oznake i uznemiravati streamere, a oni koji to budu radili, kaznit će se u skladu s politikom tvrtke protiv mržnje.

Ipak, kritičari tvrde da bi Twitch trebao ulagati, na primjer, u alate za moderiranje kako bi suzbio mržnju i uznemiravanje.

Bilo kako bilo, ovaj najnoviji potez mogao bi biti od velike pomoći korisnicima koji traže tačno određeni sadržaj, a mogao bi potaknuti i stvaranje zajednica koje bi se inače morale okupljati u drugim generičkim kategorijama.