in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Koliko često koristite prečice na tastaturi na vašem iPhone-u? Ako “protresete” telefon možete da obrišete posljednje što ste napisali

Korisne opcije

Prvo što treba da uradite je da uđete u podešavanja i da uđete na opcije, pa zatim na opciju tastatura.

Sve opcije gdje stoji “Auto-Capitalization” moraju da budu uključene, tačnije da se sve “zeleni”.

Jedan od alata za prečice na tastaturi koji ste sada omogućili u podešavanjima tastature koristan je za ubrzavanje procesa kucanja. Duplim klikom na space pojavit će se tačka praćena razmakom.

Kada kucate nešto u pretraživaču, odmah će vam izaći u internet domeni i olakšati posao.

Još jedan dobar trik je tapkanje po tasteru “123” i prevlačenje prsta preko ekrana u isto vrijeme, gdje možete da prevlačite simbol ili broj koji želite na ekranu. Kada to uradite, odmah vas vraća na abecednu tastaturu i olakšava posao.

Takođe, kao i na tastaturi računara, držanjem Shift dugmeta možete pisati veliki slovo i ne morate prebacivati direktno na velika slova i vraćati. Da li ste znali da ako “protresete” telefon možete da obrišete posljednje što ste napisali? Još jedna korisna “fora”, koja će vam skratiti vrijeme kada pogriješite.

Takođe postoji i opcija “zamjene teksta”, kojoj pristupate u opcijama tastature.

Za poslovne ljude i one koji vole skraćenice, možete unijeti razne skraćenice tu i ispod njih napisati opis istih. Kada ukucate skraćenicu u poruci, telefon će automatski prebaciti u opis te skraćenice, što je korisna stvar za one koji “žive brzo”.