in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Izgubili ste se na putu ili velikom gradu? Otvorite ovu aplikaciju!

Nova funkcija Google Maps pomaže korisnicima da se nikada ne izgube

Google Maps dobija još više funkcija nove generacije, a kompanija Google je prikazala te od novitete za Android i iPhone na svom I/O 2021 događaju.

Počev od ovog novog ažuriranja, korisnici će moći samo da pokrenu Live View na Google mapama i skeniraju svoje okruženje, pomoću aplikacije da bi zatim prikazali sve vrste detalja o prodavnicama i restoranima oko njih. Google je ažurirao Live View boljim informacijama o oznakama ulica, a kompanija je obećala da će aplikacija dobro doći, posebno na složenim raskrsnicama, “tako da tačno znate kojim putem idete i kojim putem bi trebalo da idete”.

Govoreći o tome kako utvrditi gdje se nalazite, Live View takođe dobija još jednu korisnu funkciju – Mapa će moći da vam pokaže gdje ste u odnosu na ključna mjesta koja ste posjetili, kao što je hotel.

Dakle, samo otključajte telefon, otvorite Live View, skenirajte okolinu, a zatim bi trebalo da videte indikator za svoj hotel na vrhu slika snimljenih vašom kamerom, što će vam pomoći da shvatite koliko ste daleko od ovog mjesta, a takođe i kako se lakše i brže vratiti.