in

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Jednostavno i praktično: Kako omogućiti Google asistenta u Android pregledniku Chrome?

Ušteda vremena

Sada Google Assistant možete koristiti za glasovna pretraživanja u Google Chrome pregledniku na Androidu. Ovaj potez štedi korisnicima Chromea vrijeme od netočnog prepoznavanja glasa s kojim ste ranije bili prisiljeni suočiti se.

Google Assistant je prikladniji i integrira vaša pretraživanja unutar Chrome preglednika u širu funkciju asistenta u više aplikacija. Tačnost Google asistenta je također bolja. Prema zadanim postavkama može prepoznati više jezika, tako da višejezični korisnici više ne trebaju zamorno mijenjati zadani jezik sustava u postavkama Androida da bi pretraživali na drugom jeziku.

Chrome također podržava novi redizajn Google asistenta, objašnjava Pcchip, koji je sada sučelje cijelog zaslona s očaravajućim užarenim svjetlom, a ne mali prozor u donjoj trećini zaslona. Međutim, novo sučelje Google asistenta nije uvjet, možete omogućiti Chromeovo glasovno pretraživanje preko Google asistenta na svim uređajima, samo će izgledati drugačije, ovisno o tome koje korisničko sučelje vaš uređaj koristi.

Unatoč svojim prednostima, glasovno pretraživanje Google asistenta nije zadana značajka u Chrome pregledniku. Morate aktivirati eksperimentalnu značajku omogućavanjem Chromeove zastavice, ali dostupna je na svim Android uređajima koji koriste Chrome 87 ili noviji. Moguće je da će Google naknadno uključiti Chrome Google asistenta u kasnijem ažuriranju, ali evo kako ga za sada ručno omogućiti:

Kako omogućiti Google asistenta u Chrome

  • Otvorite svoj Chrome preglednik za Android uređaj i otvorite novu karticu preglednika.
  • Upišite chrome://flags#omnibox-assistant-voice-search
  • Dodirnite padajući izbornik pod Omnibox Assistant Voice Search
  • Odaberite Enabled
  • Dodirnite Relaunch kada se od vas zatraži da spremite promjene i ponovno pokrenete Chrome

Kako omogućiti Google asistenta na androidu

Da biste koristili novo glasovno pretraživanje dodirnite ikonu mikrofona na Chromeovoj višenamjenskoj traci da biste pokrenuli Google asistenta. Postavite svoje pitanje ili izgovorite svoje kriterije pretraživanja naglas.

Google asistent će odgovoriti na vaše pitanje i otvoriti novu Chrome karticu s relevantnim Googleovim rezultatima pretraživanja.