in ,

Tiger Woods potpisao ekskluzivni ugovor s 2K Gamesom

Najzabavnija igra golfa ove godine će biti Mario Golf: Super Rush, ali izdavačka kuća 2K Games potrudit će se da imaju najbolji ozbiljni golf na tržištu. U tu svrhu kupili su vlasništvo nad kanadskim timom HB Studios koji od 2017. radi na serijalu The Golf Club. Prošle godine serijal je preimenovan u PGA Tour 2K jer je 2K Games dobio ekskluzivno pravo na licencu za PGA prvenstvo.

Prava vijest u ovome je to da je 2K potpisao i ekskluzivnu saradnju s najpoznatijim golferom na svijetu – Tigerom Woodsom. On će se tako pojavljivati jedino u njihovim igrama te će aktivno učestvovati u njihovom razvoju.

Ovim partnerstvom priča o licenciranim PGA igrama napravila je puni krug. Naime, još od 1998. godine postojao je serijal Tiger Woods PGA Tour te je pod tim nazivom dobijao nove igre na godišnjoj bazi sve do 2013. godine. Nakon toga je EA Sports, kao tadašnji vlasnik licence, Tigera Woodsa odlučio zamijeniti Roryjem McIlroyjem, što im nije prošlo baš najbolje. Tiger je tada bio zamijenjen zbog negativnog imidža koji se vezao uz njega nakon afere s varanjem supruge.