in ,

LOLLOL LOVELOVE TUGYTUGY WOWWOW

Rockstar nagradio programera s 10.000 dolara jer je skratio učitavanje u GTA Online za 70%

Veoma duga učitavanja u GTA Online uskoro će u PC verziji postati kraća i za 70%. Razlog nije nadolazeća next-gen nadogradnja GTA 5, nego otkriće jednog nezavisnog programera pod nadimkom t0st.

Isti je prije početkom ovog mjeseca podijelio svoju istragu zašto se GTA Online učitava jednako sporo kao prije sedam godina, te još važnije – ponudio je metodu za popravak koja učitavanja duža od pet minuta reže na prihvatljivih minutu i po.

Jedina problem u tome bio je što je njegovo rješenje bilo neslužbeno, pa bi samim tim svako ko ga je koristio da bi mu učitavanja bila kraća zapravo riskirao ban u GTA Online. Međutim, Rockstar Games je i sam istražio t0stov rad te im se toliko svidio da će njegovu tehniku za brže učitavanje zvanično implementirati u samu igru, preciznije rečeno u PC verziju GTA Online.

Iz Rockstara poručuju kako će se dugotrajna učitavanja PC verzije skratiti u sljedećem ažuriranju, ali nisu otkrili kada će lansirati taj update. Nisu ostali dužni ni kreatoru metode bržeg učitavanja te su mu za njegov trud dali 10.000 američkih dolara.